Transport-Overzee

Home > Blog > Laatste nieuws > Nieuwe weegrichtlijnen zeecontainers

Nieuwe weegrichtlijnen zeecontainers

Geplaatst op 11 juli 2016

Nieuwe weegrichtlijnen zeecontainers

De International Maritime Organization (IMO) heeft een wijziging aangebracht in het SOLAS-verdrag (Safety of Life at Sea). Per 1 juli 2016 zijn nieuwe regels van toepassing voor het vaststellen van het brutogewicht dat in een container geladen wordt.

Ter bevordering van de veiligheid van schepen, lading, mensen etc. dient vanaf 1 juli 2016 het geverifieerde brutogewicht (VGM – Verified Gross Mass) vastgesteld te worden door de ‘shipper’ (afzender).

Bepalen van het VGM (Verified Gross Mass)
Er zijn twee methoden om het brutogewicht van een vrachtcontainer te bepalen. Op dit moment is Methode 1 de enige methode die duidelijk omschrijft waar u zich aan moet houden. Methode 2 is inmiddels goedgekeurd door de verantwoordelijke Ministeries.

Methode 1 – Wegen: nadat een container in zijn geheel beladen is, wordt de container gewogen op een gekalibreerde en gecertificeerde weegbrug.

Methode 2 – Berekenen: het gewicht van het product, verpakkings- en stuwagemateriaal plus het tarragewicht van de container dienen bij elkaar opgeteld te worden.

Geplaatst in rubriek Laatste nieuws | er zijn 0 reacties geplaatst.

Om een bericht te plaatsen dient u eerst ingelogd te zijn.


registreren

Interesse in één van onze diensten?

Vraag vrijblijvend een offerte aan
Vraag direct
een offerte aan

© 2006 - 2019 AMA Agencies, Rotterdam KvK nr. 24403312