Transport-Overzee

Home > Middelen > Schepen

Containerschepen

De capaciteit van een containerschip wordt uitgedrukt in TEU: Twenty Feet Equivalent Unit, het equivalent van het aantal standaard containers van ongeveer6,10 meter dat een schip kan vervoeren.
Grote containerschepen van bijvoorbeeld Maersk Line en Mediterranean Shipping Company (MSC) kunnen nu al tot 19.000 TEU vervoeren.

Het grootste deel van de stukgoederen die tegenwoordig over zee worden vervoerd worden per containerschip getransporteerd over de wereldzeeën.
Naast de gewone standaard container zijn er ook verschillende gespecialiseerde containertypen, met wel de gestandaardiseerde buitenmaten (20 voet of 40 voet lang) voor het vervoer van bijvoorbeeld koel- en vrieslading, vloeibare lading of project-lading dat kan worden vervoerd op een 20- of 40 voet platform.

Een relatief nieuw type containerschip is het zogenaamde 'open-top'-containerschip.
Hier worden de scheepsruimen niet afgesloten door waterdichte luiken.
Door de hoogte van het dek boven de waterlijn heeft zeewater nauwelijks de kans om binnen te komen. Regenwater wordt door middel van pompen met een hoge pomp-capaciteit afgevoerd. 
Karakteristiek voor deze schepen zijn de geleidebanenvan de containers die 'hoog' boven het dek uitsteken.
Het voordeel van dit type containerschip boven het normale type met luiken is dat er veel tijd bespaard wordt doordat het laden/lossen van containers niet iedere keer onderbroken hoeft te worden voor het verwijderen van de luiken

      Containerschip CMA-CGM

 

Afvaartschema's FCL containers

 

1  > 2  >  3

 

Interesse in één van onze diensten?

Vraag vrijblijvend een offerte aan
Vraag direct
een offerte aan

© 2006 - 2019 AMA Agencies, Rotterdam KvK nr. 24403312