Verhuizen per zeecontainer

Verhuizen per container door een expediteur is meestal goedkoper dan een verhuizing geregeld via een regulier verhuisbedrijf. Wel zal men zelf meer moeten doen.

Verhuizing met een zeecontainer

Doordat verhuizen per zeecontainer door een expediteur meestal goedkoper uitvalt dan via een regulier verhuisbedrijf, nemen veel mensen die over zee gaan verhuizen, een expediteur in de arm om dit voor hen te regelen.

Wel moet men beseffen meer werk zelf te moeten doen. Tenslotte hangt overal een prijskaartje aan. Zo is met het goedkoopst af wanneer men een container voor de deur laat komen en deze zelf met een aantal mensen kan beladen en op de bestemming weer lossen. Belangrijk is wel dat dit goed gebeurt (zie tips), tenslotte wilt u uw spullen heelhuids overgebracht hebben en zijn de rederijen niet aansprakelijk voor schade ontstaan in de container tijdens het transport. Alleen in extreme gevallen zal men tot een (maximale) vergoeding moeten overgaan.

Om uw risico’s te beperken is het raadzaam een transportverzekering af te sluiten, welke in normale gevallen, maar ook in situaties zoals aanvaring, brand of overboord slaan u een vooraf afgesproken uitkering geven.

De expediteur kan het containertransport naar de door u aangegeven plaats regelen en zorgen dat de container tijdig in de haven wordt aangeleverd samen met de daarvoor benodigde uitvoerdocumenten.

Op de bestemming kunnen we in veel gevallen de inklaring en het landtransport door de agent of een expediteur laten regelen of u kunt hiervoor zelf een expediteur naar keuze aanstellen.

In het geval dat u een eigen container wilt laten verschepen heeft dit als bijkomend voordeel dat u ter plaatse over een opslagruimte beschikt en de container niet binnen een bepaalde tijd hoeft terug te brengen. Wel moet u er aan denken dat de container van het chassis gelost moet worden.

verhuizen met een zeecontainer