Zeevracht LCL containers (export)

Zeevracht LCL containers (Groupage in een LCL = Less Container Load) wil zeggen dat meerdere kleine partijen in één container worden verzameld en verladen, die dan in de bestemmingshaven aan de verschillende ontvangers weer worden uitgeleverd. In de container verschepen we vele soorten ladingen. Door onze samenwerking met vele bekende groupeurs en  NVOCC bedrijven kunnen uw online aanvragen voor deelzendingen in containers nog beter worden opgevolgd. Wekelijks gaan er zeevracht containers voor zeevervoer naar praktisch alle wereldbestemmingen. Uw lading wordt in de bestemmingshaven door een compleet netwerk van agenten afgehandeld.

Zeevracht LCL containers

Zeevracht LCL containers  (import)

Ook is het mogelijk vanaf vele laadhavens deelzendingen naar Nederland of België te laten vervoeren met opgave van de kosten voor zeevracht en afhandeling en betaling hier. Wel is het import netwerk een stuk beperkter dan de bestemmingen voor export. Dit omdat wanneer een land weinig export heeft en vooral
geen kleinere zendingen, het niet loont om daarvoor containers in te zetten.

LCL tarieven

Groupage lading wordt berekend per kubieke meter  of per 1000 kg met kosten voor laden en  lossen, afleveren en verschepingspapieren. Groupage vervoer is vaak van haven tot haven en de tarieven zijn afhankelijk van de bestemmingshaven. Goederen moeten goed verpakt en voorzien van adresstickers worden aangeleverd. Mogelijkheden voor het ophalen en/of afleveren van de ladingen zijn er via het agenten netwerk.

Onze partners weten waar uw LCL ladingen onder te brengen bij betrouwbare groupagediensten en
kunnen u assisteren met de export of import documentatie en invoerrecht / aangiftes in Nederland of België.

Links:

Afvaartschema’s zeevracht groupage

Nuttige instanties voor export/import

Bekijk ook zeevracht FCL containers

Meerdere offertes ontvangen voor zeetransport?

container verschepen kosten
zeecontainer transport over zee